De jaren 50 nog tastbaar in Malden

Boerderij Malden

Retro-stijl uit de jaren 20.

Nu we toch sites van makelaars aan het bekijken zijn: op Funda vind je af en toe nog wel eens wat. Neem nou een boerderijtje in het Gelderse Malden. Uit de jaren 20 en opgetrokken – ja, toen al – in retro-stijl. De boerenhoeve werd dertig jaar later opgesplitst en veranderde in een woonboerderij.

Zijn tijd ver vooruit, zou je denken. Maar nee, toen is er niets meer veranderd aan het pand. Niets meer? Inderdaad: er staan nog ouderwetse kachels, de keuken ziet er nog precies zo uit als die van je oma en zelfs de meubels zijn niet meer vernieuwd. Ikea-gehalte is 0,0.

Nostalgie

Dat maakt het pand ineens monumentaal. Het lijkt wel een museum! Nergens meer kun je beter zien hoe mensen een halve eeuw geleden leefden. Zestigplussers zullen vervuld raken van nostalgie: zo moet hun ouderlijk huis er hebben uitgezien toen Kantjil het hertje nog op tv was en Chinezen nog pinda’s verkochten.

Is daar nog te wonen voor de moderne mens van 2014? Die wil eigenlijk liever wel cv, een badkamer en een wc. Na de overdracht van dit huis zal er waarschijnlijk weinig overblijven van dit klassieke interieur. Of is dit juist met opzet gedaan door een hele doortrapte binnenhuisarchitect?

Geschiedenis

Hoe dan ook: voor bijna tweeënhalve ton is dit huis van jou. Een leuk stukje geschiedenis in het verder monumentarme Malden. De jaren 50 zijn er nog tastbaar.

Bekijk hier de foto’s van het interieur!

2 thoughts on “De jaren 50 nog tastbaar in Malden

  1. Pingback: De jaren 50 nog tastbaar in Malden •De Erfgoedstem

Reageer!