Welke sociëteit vind jij de mooiste?

Sint Jansbrug

De mooiste? Of niet?

POLL IS GESLOTEN! Alle stemmers bedankt en een felicitatie voor de winnaar: het pand Phoenix van het Delftsch Studenten Corps!

Ik heb eerder deze week het pand van de Delftse studentenvereniging Sint Jansbrug uitgeroepen tot de mooiste sociëteit van Nederland. Zoals eigenlijk wel te verwachten was, was niet iedereen het met me eens. Daarom mogen de lezers zelf ook een zegje doen. Welke van de panden van de onderstaande verenigingen is volgens jou de mooiste? Stem zelf maar.

Ik heb voor het gemak de namen van de studentenverenigingen genoemd, niet die van de panden zelf. Uitgezonderd zijn twee panden in Nijmegen en Enschede die meer clubs schijnen te huisvesten.

Staat jouw favoriete pand niet in dit lijstje? Vul hem in in het onderste vakje. Succes! En vergeet niet wat reaguurder Tenk zegt: “Maar ach, als de tap werkt is het allemaal schitterend.”

Update: De panden die weinig stemmen hebben ontvangen, zijn inmiddels afgevallen. Dat maakt de lijst een stuk overzichtelijker. Wees niet bang; geen enkele stem gaat verloren.

Advertenties

13 thoughts on “Welke sociëteit vind jij de mooiste?

  1. Pingback: Delftse studentensoci?teit is mooiste pand - Nultweevier.nlNultweevier.nl

  2. Pingback: Phoenix in Delft mooiste studentensociëteit van Nederland « Monumentje!

  3. Pingback: Welke sociëteit vind jij de mooiste? | SUM

  4. In de Villa van Schaeck zitten alleen sportclubjes. Neem dan het gebouw waar zowel Carolus Magnus als Ovum Novum in zitten. Niet dat het enigszins maar in de buurt komt van een Phoenix of PhRM.

  5. Misschien leuk om hierna te kijken naar studentenhuizen. Veel studenten wonen in de binnenstad in historische panden, zoals hier in Wageningen, ik ken er een aantal in de Herenstraat en het park erachter.

    Zelf heb ik in Leiden gestudeerd waar het niet anders is (met Rapenburg voorop). Schitterende huizen, al decennia bewoond door studenten.

  6. Pingback: De drie mooiste studentensociëteiten « Monumentje!

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s