Nationale Monumentencongres op 8 november

rijtuigenloods, Amersfoort

Het congres vindt plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Een leuk, nieuw initiatief is het Nationale Monumentencongres. Het nieuwe congres is min of meer de opvolger van de Nationale Monumentenstudiedag. De laatste jaren lag de organisatie van de studiedag in handen van sectorinstituut Erfgoed Nederland, dat op 31 juli aanstaande de deuren sluit. Met het nieuwe initiatief zetten een aantal zowel publieke als private partijen een oude traditie in een nieuw jasje voort.

Op 8 november 2012 vindt de eerste editie van het congres plaats. Dit is een initiatief van de Federatie Instandhouding Monumenten (FIM), daarin ondersteund door het Nationaal Restauratiefonds, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en BOEi, een stichting voor industrieel erfgoed.

Het congres heeft de ambitie de steeds breder wordende groep van mensen en organisaties, die actief zijn bij het beheer en de herbestemming van monumenten, jaarlijks bij elkaar te brengen. Inmiddels hebben meerdere landelijke organisaties hun medewerking toegezegd. Het congres vindt plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Brede doelgroep
Het Nationale Monumentencongres is bedoeld voor alle partijen die actief zijn op het gebied van monumentenzorg en de (her)ontwikkeling en herbestemming van historisch vastgoed in hun landschappelijke of stedelijke context. Hieronder vallen erfgoedorganisaties, kenniscentra, overheden en bestuurders, projectontwikkelaars, woningcorporaties, vastgoedbeheerders, adviesbureaus, steunpunten en erfgoedhuizen, architecten, stedenbouwers, planologen en restauratiebedrijven.

Het congres moet hét jaarlijkse evenement zijn waar partijen elkaar kunnen ontmoeten en kansen voor samenwerking kunnen ontdekken. De initiatiefnemers willen het monumentenveld daarnaast een platform bieden waarop kan worden stilgestaan bij de actuele situatie rond het gebouwde erfgoed en de kansen die er zijn in relatie tot de economische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Meer informatie is te vinden op www.nationaalmonumentencongres.nl.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s