Karakteristiek hoekje bewaard dankzij liefde van eigenaar

Hoge Limiet 75, Schiebroek, Rotterdam

Het boerderijtje was in slechte staat.

De reden waarom veel historische gebouwen in Nederland er wel degelijk nog goed bij staan, is omdat huiseigenaren er tijd en geld in willen steken. Een mooi voorbeeld is te vinden in de Rotterdamse wijk Schiebroek. Daar spannen de bewoners zich in om een compleet verwaarloosd boerderijtje uit 1872 uit de as te laten herrijzen.

Heel bijzonder is het huisje aan de Hoge Limiet niet eens. Het is een negentiende-eeuws bouwseltje zoals er in Zuid-Holland wel meer staan. Op geen enkele monumentenlijst is het terug te vinden. Leuk is het zeker wel.

Karakter

“Het is geen monument, maar wij hechten er veel waarde aan dat het bijzondere karakter van dit oude boerderijcomplex blijft behouden”, vertelt bewoner Harald op Dichtbij.nl. “We genieten ontzettend van deze unieke plek zo dicht bij de stad. Tevens merken we aan diverse reacties dat buurtbewoners er veel waarde aan hechten dat wij deze oude boerderij niet slopen, maar in oude luister herstellen.”

Die buurtbewoners zijn zeker enthousiast, want die hebben op bijzondere wijze bijgedragen aan de renovatie van het karakteristieke pandje. Met vereende krachten hebben sterke mannen uit de wijk geholpen met het opvijzelen van het huis, zodat de verrotte fundamenten konden worden vervangen.

Weloverwogen

Volgens de bewoner bevestigt dit dat je weloverwogen moet omgaan met dergelijke historische plekjes in een stad als Rotterdam. “Wij vinden het heel bijzonder dat 30 mensen uit deze omgeving een halve dag hebben weten vrij te maken om dit pand recht te zetten, dat zegt wel iets”, zegt hij op Dichtbij.nl.

Dankzij helden als Harald (zijn achternaam kon ik niet vinden), zijn familie en zijn buurtbewoners blijft een leuk hoekje Rotterdam-Noord in stand. De wereld heeft meer van dit soort mensen nodig. Dan blijft Nederland eeuwig mooi.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s