Onverwacht leuk hoekje in Helmond blijkt afgebroken

Verdwenen hoekje in Helmond.

Vind ik een leuk hoekje, breken ze het af!

Trouwe lezers van dit weblog kennen de rubriek ‘Onverwacht leuk hoekje’ wel. Ik zoek een plaats in Nederland, die niet echt bekend staat om zijn monumentenrijkdom. Bijvoorbeeld Helmond. Daar zoeken we net dat hoekje op, dat wel degelijk historisch en leuk is. 

De impliciete boodschap is altijd: ook in lelijk geachte plaatsen is wel iets moois te zien, als je maar een beetje zoekt. Hoe vind ik die hoekjes? De diesel groeit me niet op de rug, dus ik ga ze niet altijd zelf opzoeken. En geld voor een uitgebreid fotografennetwerk heb ik ook niet. Google StreetView biedt uitkomst. Even zoeken, even rondvragen… je vindt altijd wel wat.

Schilderachtig

Ook in Helmond. Iemand vertelde me dat de Steenweg in de Brabantse stad best nog wel wat aardige architectuur herbergde. Ik vond op Streetview een bijzonder negentiende-eeuws pandje, met groene bomen er omheen. Vooral het dubbele dak springt in het oog. Inderdaad: dat ziet er schilderachtig uit. En dan eens kijken of er meer info te vinden is over het huis.

Jawel. Het is in 2011 afgebroken! De mensen achter Streetview hebben ook geen oneindig budget. Dus de straatgezichten die ze met hun camerawagen hebben gemaakt, kunnen wel eens achterhaald raken. Het 3D-plaatje dateert uit 2009. Op de plek van het merkwaardige huis uit 1882 is een winkelpand met appartementjes verrezen.

Kans

Of ze zijn er nog mee bezig, kan ook. Sorry, Helmond, maar nog geen Onverwacht Leuk Hoekje voor jullie. Er komt vast wel eens een nieuwe kans. Ik zoek wel weer door. Iemand een tip of een foto?

Meer onverwacht leuke hoekjes (Die er hopelijk wel nog staan)

Meer over het afgebroken huis (Externe link)

2 thoughts on “Onverwacht leuk hoekje in Helmond blijkt afgebroken

  1. Pingback: Verdwenen monument blijft op de lijst « Monumentje!

  2. Pingback: Onverwacht leuk hoekje in Helmond blijkt afgebroken

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s