Eindhoven wil geen gat in de binnenstad

arbeidsbureau vestdijk eindhoven

Erg bijzonder is het voormalige arbeidsbureau niet.

Een Eindhovens pand uit de jaren 30 staat op de nominatie voor de sloop. Het bouwwerk is niet heel erg historisch en zeker niet erg bijzonder. Er zijn in de Brabantse stad mooiere panden in de loop der tijd rücksichtlos tegen de vlakte geslagen.

Toch willen een aantal Eindhovenaren het voormalige Arbeidsbureau aan de Vestdijk behouden. En dat vanwege een interessante reden. Volgens de lokale D66 is het vooral belangrijk dat op die plek in de stad bebouwing blijft staan en dat de historische structuur van de stad intact blijft.

Parkeerplaats

De huidige eigenaar wil een parkeerplek bouwen. Lokale politici vinden dat een slecht plan. Sterker nog: geen plan. Op Dichtbij.nl stellen ze dat er in het centrum van de Lichtstad al genoeg parkeerplekken zijn. Bovendien zit niemand – en dat is het echte argument – te wachten op een kale plek midden tussen de hoogbouw.

Het gaat bijna niemand om het behoud van dit specifieke gebouw. Heel veel Eindhovenaren zijn het eeuwige gesloop in hun stad zat. Het oude arbeidsbureau staat al jaren leeg en schijnt een vergaarbak van junks te zijn. Dat geeft overlast en die zijn veel mensen ook zat. Maar nogmaals: Eindhoven wil geen gat in de binnenstad.

Doorgeglipt

Volgens een nieuw plan met het centrum van Eindhoven mogen karakteristieke panden als deze niet zomaar gesloopt worden. Helaas is de sloopvergunning voor dit pand al aangevraagd voordat dit project in werking trad. Het witte gebouw glipt er dus even tussendoor.

Er zijn plannen zat voor het pand. Een groep studenten heeft er al een leuke, culturele bestemming voor. Niet alleen D66, maar ook de lokale LPF ziet wel wat in die plannen. Het zou mooi zijn als ook dit pand kan blijven staan, al is het niet echt monumentaal.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s