Een van de mooiste panden van Arnhem voor nog geen drie miljoen

pand Vesta, Arnhem

Een van Arnhems mooiste monumenten staat gewoon leeg.

Leegstand bij kantoren neemt hand over hand toe. Het lijkt wel of monumenten daar steeds meer de dupe van worden. Zo staat het Vesta-gebouw, een van de mooiste van mijn woonplaats Arnhem, ordinair leeg. Op de gevel hangt een groot bord met ‘te koop’, achter de ramen hangt een postertje van een leegstandbeheerder.

Leuk voor die anti-krakers. Je zult maar de eer hebben om midden in Arnhem, op kruipafstand van de winkels, het station en het uitgaansgebied, in zo’n prachtig gebouw wonen! Het is een ontwerp van architect Willem Diehl en verrees in 1930. Het verenigt elementen van classicisme, art deco en Amsterdamse School in zich. De stijl is dus eclectisch (moeilijk woord voor allegaartje).

Robuust

Maar dit allegaartje zorgt wel voor een kloek, robuust gebouw. Een gebouw dat altijd in gebruik is geweest als gebouw waar met geld werd gespeeld. Tot voor kort dus. Eigenaar Westermeijer, een vastgoedonderneming, ging in december failliet.

En nu staat het prachtstuk te koop. Ik kan het helaas niet betalen. Maar wie wel? Ik vrees dat het nog heel wat jaartjes duurt voordat er meer vraag komt naar kantoorruimte. En veel ondernemingen zitten nu eenmaal liever op een naargeestig bedrijventerrein met veel parkeerplek dan in een mooi pand in de binnenstad.

Funda

Dus… Heeft u een dikke beurs? De vraagprijs is nog geen drie miljoen; het pand staat gewoon op Funda. Van die prijs kan vast nog wel wat af. Je kunt er van alles mee en het is een erg representatief pand op een A-lokatie aan de rand van de Arnhemse binnenstad. Het Arnhemse Museum voor Moderne Kunst had toch meer ruimte nodig? Dit is hun kans. Beter dan nieuwbouw.

Lees ook: Van Rossems naar de ijskelder

 

6 thoughts on “Een van de mooiste panden van Arnhem voor nog geen drie miljoen

 1. Ik wil daar wel wonen,en werken.Welke creatieve doorzetter doet er mee.
  We gaan er dan met elkaar een super attractie plaats van maken.
  Er zal wel wat op papier gezet moeten worden.
  Duidelijke afspraken zijn belangrijk.
  Waar ik zoal mee bezig ben?Google maar eens:kunstbloemen aalten
  Groetjes Gea.

 2. inderdaad prachtig geschikt als depandans voor een museum, of een gezamelijke kunst en antiek galerij ! of of, mogelijkheden ten over !

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s