Onverwacht leuk hoekje: Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel Dorpsstraat

De straatnamen blinken niet uit in originaliteit.

Wat een geweldig, leuk, Oud-Hollandsch dijkdorpje zien we hier. Een middeleeuws kerkgebouw, negentiende-eeuwse herenhuizen en op de achtergrond een mooi stukje industrieel erfgoed. Wie goed kijkt, ziet in de verte een rivier stromen. Die loopt ook pal achter de huizen rechts.

Capelle aan den IJssel… waar denken we dan aan? Een voorstad van Rotterdam. Vinexwijken, flatgebouwen, en een modern winkelcentrum. En ergens in zo’n vinexwijk moet ergens oud-premier Jan-Peter Balkenende wonen. Aan idyllische dijkdorpjes denkt niet meteen iedereen.

Stil dorpje

Toch is het oude dorp nog redelijk intact gebleven. De nieuwbouwwijken zijn hier dichtbij. Maar wie door zijn oogharen kijkt, kan zich nog even in een stil dorpje wanen, hier op de hoek van de Kerkstraat en de Dorpsstraat. Geen straatnamen die uitblinken in originaliteit. Maar dat hoeft hier ook niet.

Meer onverwacht leuke hoekjes

One thought on “Onverwacht leuk hoekje: Capelle aan den IJssel

 1. De oude scheepswerf met zijn markante marine gebouwen op Kattenburg, Amsterdam, vlak naast het wat nu het Museum is,

  het oude kruit opslag gebouw.

  Moet dit stuk zeevaart geschiednis nu ook in handen vallen van goedkope project ontwikkelaars, die het hele IJ front al hebben

  vol geplempt met hun pseudo moderne shit.

  Het is om je dood te schamen eens de heerser over de zee en handel, ald je ziet hoe goedkoop men hier van af probeerd te komen,

  kijk naar de eerste zeevaarder die de wereld rond zeilde Olivier van Noord, met zijn schamele monumentje in Schoonhoven.

  Ik weet dat het moeilijk is, om tegen het onverstand te vechten, maar toch, het kan niet anders, courage !

  > Message du 13/06/13 09:28 > De : “Monumentje!” > A : jenne.aakster@wanadoo.fr > Copie à : > Objet : [Nieuw bericht] Onverwacht leuk hoekje: Capelle aan den IJssel > >WordPress.com bescha posted: “Wat een geweldig, leuk, Oud-Hollandsch dijkdorpje zien we hier. Een middeleeuws kerkgebouw, negentiende-eeuwse herenhuizen en op de achtergrond een mooi stukje industrieel erfgoed. Wie goed kijkt, ziet in de verte een rivier stromen. Die loopt ook pal ach”

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s