Nationaal Monumentencongres strijkt dit jaar neer in Tilburg

NMC 2012

Vorig jaar was het ook al druk.

Het Nationaal Monumentencongres 2013 vindt plaats op donderdag 14 november in de Koepelhal te Tilburg. Het congres fungeert als de jaarlijkse toogdag voor de monumentensector en is bestemd voor de brede groep organisaties die actief is op het gebied van monumentenzorg, herbestemming, gebiedsontwikkeling, toerisme en leisure, architectuur en vastgoed.

Het monumentencongres is een initiatief van de Federatie Instandhouding Monumenten (FIM) en wordt ondersteund door het Nationaal Restauratiefonds, BOEi en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Actuele informatie is te vinden op www.monumentencongres.nl.

Fans

Ook de monumentenwereld wordt uitgedaagd om nieuwe paden in te slaan, nieuwe fans te vinden en nieuw draagvlak te ontwikkelen. Het congres stelt kritische vragen. Welke rol vervullen monumenten in onze maatschappij? Kennen we ons publiek? Spreken we hun taal? Wat moeten we leren van andere sectoren? Hoe organiseren we het allemaal?

Het congres biedt ook dit jaar weer een interessante line up van sprekers die zeker niet alleen uit de sector zelf afkomstig zijn. Daarnaast zullen een groot aantal organisaties workshops verzorgen. Tijdens deze workshops komen volop cases en best practices aan bod. Het programma voorziet verder in voldoende ruimte om elkaar op themapleinen te ontmoeten en om te netwerken.

Voor kaarten en informatie: www.monumentencongres.nl.

Foto: Ruud Jonkers
Advertenties

5 thoughts on “Nationaal Monumentencongres strijkt dit jaar neer in Tilburg

 1. Ze zouden dit jaar dan eens mooi de corruptie en het favoritisme kunnen aan pakken, binnen de vereniging HENDRIK de KEYZER.
  En een nieuwe nationale aanpak, door gespecialiseerde architecten van alle monumenten die zijn verkract en verknoeid in de laatste 50 jaar.
  Prettige dag verder !

 2. Nou vooruit, ik zal de vragen alvast beantwoorden.

  1. Welke rol vervullen monumenten in onze maatschappij? Daar is volgens mij veelvuldig onderzoek naar gedaan. Door de sector zelf. Toch? Het gaat niet meer om wat de rol of waarde IS, maar hoe deze ERVAREN wordt. Flinke “gap” kan ik u vertellen…

  2. Kennen we ons publiek? >> Nee

  3. Spreken we hun taal? >> Nee (I quote “Burgers, boeren en buitenlui, iedereen houdt van Monumenten.”)

  4. Wat moeten we leren van andere sectoren? >> Van waardeketen naar waardenetwerk. Geen ervaren waarde bij het “publiek” = einde organisatie.

  5. Hoe organiseren we het allemaal? Niet. Van organiseren naar faciliteren….

  Voor een donatie van € 3,50 per deelnemer aan het “100% subsidie-vrije” restauratieproject Monument076 kom ik de antwoorden op het podium toelichten. Waardebepaling achteraf ben ik ook voor te porren, wel zo consequent …. ;-)

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s