Kasteeltoren kopen? Dit is je kans!

Hamtoren

Stiekem willen we allemaal wel een beetje kasteelheer zijn.

Toch jammer dat ik niet op een grote berg geld zit. Een kasteel of iets dergelijks zou ik best wel willen hebben. En er staat een mooie te koop: de Hamtoren bij Vleuten in Utrecht. Het zou al uit 1260 dateren en ligt aan Nederlands oudste kanaal.

Kijk eens op de site van erfgoedmakelaar Redres: de middeleeuwen spatten van het beeldscherm. Het is kennelijk nu nog voor een deel in bezit van de familie die het gebouw al 150 jaar heeft. Maar kennelijk willen ze er vanaf. Waarom? Geen idee.

Locatie

De locatie is redelijk: je zit lekker in de buurt van Utrecht. Wel loopt er een spoorlijn zo’n beetje door je voortuin. Een deel van het kasteel verdween in de negentiende eeuw, maar er zijn de laatste decennia nog wat nieuwe gebouwen tegenaan gezet. Die zijn ingericht als woonhuis. De situatie doet in de verte denken aan die van Poelwijk in het Gelderse Gendt: een woonhuis met een middeleeuwse toren erbij.

Wat het moet kosten vertelt de makelaar niet op zijn site, maar gezien de locatie en de ietwat pretentieus aandoende aanprijzing zal het niet weinig zijn. Het kasteel is ook duidelijk bedoeld voor iemand met een bloeiend bedrijf aan huis, gezien het complex volgens Redres kennelijk geschikt is voor brainstormsesies.

Kasteelheer

Maar hoe dan ook: wil je een kasteel kopen, dan is dit je kans. Want stiekem willen we toch allemaal wel een beetje kasteelheer of -dame zijn.

Bekijk de advertentie van de Hamtoren op de site van Redres (met geschiedenis van het pand)

Foto: "Hamtoren-1" by Eldovani - Eigen werk. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0-nl via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hamtoren-1.jpg#mediaviewer/File:Hamtoren-1.jpg

2 thoughts on “Kasteeltoren kopen? Dit is je kans!

  1. Altijd al met veel belangstelling bekeken vanuit de trein, nu eindelijk eens van binnen gezien dankzij de site van de makelaar, ’t is dat ik de centen niet heb, anders zou ik het direct kopen…

  2. Pingback: Kasteeltoren kopen? Dit is je kans! •De Erfgoedstem

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s