Vlemmix zoekt mede-exploitant huis Binnenveld

Huis Binnenveld

De staat van het pand is niet geweldig.

Mediafiguur Johan Vlemmix zoekt een creatieveling om hem zijn huis in het Gelderse Huissen te helpen exploiteren. Die oproep doet hij via Facebook. Hij kocht het monumentale huis Binnenveld in 2012 van positiviteitsgoeroe Emile Ratelband. Sindsdien woont hij in het in oorsprong zestiende-eeuwse rijksmonument.

“Ik zoek naar een creatief talent om samen met met mij van mijn huis in Huissen een commercieel succes te maken”, zegt hij op zijn site. “Alles is daar bijna mogelijk, van horeca , hotel , zorgboerderij tot escape rooms.” Op de pagina is dankzij een fotoserie te zien hoe hij het huis nu gebruikt. Zo toont hij zijn kantoor, met een zwaar bureau en veel afbeeldingen van leden van het koninklijk huis. Ook is onder meer een privé-bar en een ouderwetse keuken te zien.

Matige staat

Vooral de matige staat van het monumentale huis valt op. Het dak zit vol gaten, zo is aan de zolderverdieping duidelijk te zien. Ook de tuin en het stucwerk maken een verwaarloosde indruk. Vlemmix heeft wel iets aan het huis laten doen; zo zijn sinds 2012 de raamkozijnen bijgewerkt. Maar dat het pand schreeuwt om een investering, staat wel buiten kijf.

Rond het huis in Huissen doen allerlei verhalen de ronde. Zo zou het er spoken. Vorige eigenaar Ratelband heeft daarom het huis niet willen betrekken en is naar het naburige Oosterbeek uitgeweken. Hij zou een poging tot brandstichting bij huis Binnenveld hebben willen doen. Daarvoor is hij later vrijgesproken. Een internationaal team spokenjagers heeft in het programma Ghost Hunters het pand spookvrij verklaard.

Contact

Wie met Vlemmix het huis tot een succes wil maken, kan contact met hem opnemen. Dat kan via Facebook of via een mailtje naar johanvlemmix@hotmail.com. Of hij zelf bij het pand betrokken blijft, is de vraag; het huis staat te koop voor 350.000 euro.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s